mandag den 31. august 2009

Det er skønt at gynge

Gyngeturene i mine musiktimer er stort set altid et hit. Det gælder både i mødregrupperne, hvor vi gynger babyerne i et lagen, og i mit kursuslokale, hvor babyerne får en tur i sansegyngen. Forleden gav en mor et tip om, at IKEA nu er begyndt at sælge sansegynger til en lidt mere overkommelig pris end den gynge, jeg har hængende. Det skyndte jeg mig at undersøge, men desværre er IKEAs sansegynge kun for børn fra 3 år. Min sansegynge er fra legeskab.dk, og den er god fordi baby kan ligge på den med frit udsyn, og gynge både frem og tilbage, fra side til side, samt snurre rundt som i en karussel. Senere kan barnet sidde op i den.
Men der er også andre muligheder for at give sin baby en gyngetur:
- slyngevugge (gynger frem og tilbage, samt op og ned, hvilket minder den nyfødte om livet i mors mave og dermed kan virke beroligende)
- babyhængekøje (gynger fra side til side)
- hængekøjestol (gynger frem og tilbage, fra side til side og rundt)
- hængekøje (gynger fra side til side/frem og tilbage alt efter hvordan man placeer baby, og giver også mulighed for at baby kan gynge sammen med mor eller far både liggende og siddende på skødet:-))
- babygynge (kan først bruges fra baby kan sidde selv ved ca. 6 mdr., giver god kontakt mellem baby og den, der skubber gyngen)

Når man gynger sit barn, stimulerer man labyrintsansen, som sidder ved det indre øre. Sammen med bl.a. følesansen er den med til at udvikle barnets balance og grundlæggende motorik. Et barn, som har dårlig balance, vil enten blive meget inaktiv eller hyperaktiv for at undgå at føle sig svimmel. Udover at gynge kan man stimulere labyrintsansen ved at lege hoppe- og flyvelege med sin baby, trille baby på en gym-ball eller badebold.
Den mest simple og naturlige måde at stimulere babys primære sanser på er dog at bære baby på armen eller i en slynge. Lad autostolen blive i bilen og bær din baby - det giver samtidig også rig mulighed for at stimulere "kyssesansen":-)

Ingen kommentarer:

 
Google Friend Connect Directory